Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Τούρτα κάστανο με σοκολάτα

Υλικά για τη βάση
125 γραμ. αμύγδαλο καβουρδισμένο σε σκόνη
100 γραμ. άχνη Ζάχαρη
60 γραμ. ασπράδια αβγών
50 γραμ. κρέμα γάλακτος
10 γραμ. κορν φλάουρ
50 γραμ. κουβερτούρα
Για την κρέμα
500 γραμ. κρέμα κάστανο ή βρασμένα και πολτοποιημένα
1 φύλλο ζελατίνας (5 γραμ.)
100 γραμ. σοκολάτα
100 γραμ. κρέμα γάλακτος
30 γραμ. μαύρο ρούμι ή κονιάκ
200 γραμ. μαρόν γλασέ (προαιρετικά)

Για το γλάσο σοκολάτας.
150 γραμ. κουβερτούρα
150 γραμ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι γλυκού μέλι

Εκτέλεση για τη βάση
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό . Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Απλώνουμε το μείγμα σε μία λαδόκολλα ή τσέρκι πάχους 1 εκ. και διαμέτρου 22 εκ. και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα. 
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια, ζεσταίνουμε την κρέμα και τη ρίχνουμε πάνω από την κουβερτούρα. Ομογενοποιούμε πολύ καλά και ρίχνουμε και το φύλλο ζελατίνας, αφού προηγουμένως το έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Αφήνουμε τη Θερμοκρασία της κρέμας να πέσει και ανακατεύουμε με την κρέμα κάστανου.
Για το γλάσο σοκολάτας. 
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια, ζεσταίνουμε την κρέμα και τη ρίχνουμε πάνω από την κουβερτούρα. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε ελαφρώς να κρυώσει και γλασάρουμε παγωμένη την τούρτα. 
Συναρμολόγηση. 
Τοποθετούμε την κρέμα πάνω από τη βάση του μπισκότου σε μία φόρμα διαμέτρου 22 εκ. Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε αν θέλουμε καραμελωμένα κάστανα στην επιφάνια τα λεγόμενα Μαρόν γλασέ. Την τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 ώρες, ξεφορμάρουμε και τη γλασάρουμε με το γλάσο σοκολάτας.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: