Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με μαύρη ζάχαρη και βούτυρο

Υλικά
100 γραμ. φρέσκο βούτυρο
125 γραμ. μαύρη ζάχαρη
200 γραμ. αλεύρι
50 γραμ. αμύγδαλα σκόνη (λευκά)
1 πρέζα αλάτι
1/2 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
30 γραμ. γάλα
10 γραμ. κανέλα, γαρίφαλο και κάρδαμο

Εκτέλεση
Χτυπάμε ελαφρά το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το γάλα και με όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύουμε και φτιάχνουμε ένα ζυμάρι. Φτιάχνουμε μπισκότα σε διάφορα σχήματα (το πάχος να μην είναι πάνω από 1 εκ.). Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν.
Προαιρετικά μπορούμε να γλασάρουμε με σοκολάτα, πριν τα ψήσουμε να τα αλείψουμε με λίγο αβγό και να τα πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη. Είναι μπισκότα για τις γιορτές των Χριστουγέννων.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: