Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Τούρτα με λευκή σοκολάτα και ροδόνερο

Υλικά για τη βάση
60 γραμ. αμύγδαλο λευκό
70 γραμ. φιστίκι Αιγίνηs ανάλατο
50 γραμ. ζάχαρη άχνη
70 γραμ. σοκολάτα λευκή λιωμένη σε μπεν μαρί
50 γραμ. κρέμα γάλακτος
10 γραμ. κορν φλάουερ
60 γραμ. ασπράδι αβγών (περίπου 2 ασπράδια)
Για την κρέμα
250 γραμ. λευκή σοκολάτα
60 γραμ. ροδόνερο
140 γραμ. κρέμα γάλακτος
500 γραμ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
1 φύλλο ζελατίνας (5 γραμ.)


Εκτέλεση για τη βάση
Αλέθουμε στο μπλέντερ το αμύγδαλο μαζί με το φιστίκι και την άχνη (η άχνη βοηθάει να μη βγει το λάδι των ξηρών καρπών και να παραμείνουν σε μορφή σκόνης). Ανακατεύουμε αυτό το μείγμα με το κορν φλάουερ, την κρέμα γάλακτος και το ασπράδι αβγού. Στο τέλος,
προσθέτουμε και τη λιωμένη λευκή σοκολάτα. Απλώνουμε το μείγμα σε μία λαδόκολλα σε πάχος 1 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν και κόβουμε 2 κύκλους διαμέτρου 20 εκ.


Για την κρέμα
Ζεσταίνουμε το ροδόνερο μαζί με τα 140 γραμ. κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε πάνω από τη λευκή σοκολάτα, ομογενοποιούμε και ρίχνουμε και το φύλλο ζελατίνας αφού προηγουμένως το έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Όταν η θερμοκρασία φθάσει τους 35-40 βαθμούς ρίχνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε απαλά. 

Συναρμολόγηση
Σε ένα τσέρκι διαμέτρου 22-24 εκ. τοποθετούμε στο κάτω μέρος το ένα μπισκότο και από πάνω τη μισή κρέμα. Συνεχίζουμε με το δεύτερο μπισκότο και την υπόλοιπη κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες ώστε να παγώσει το γλυκό. Ξεφορμάρουμε με τη βοήθεια ενός μαχαιριού. Διακοσμούμε με φλοίδες άσπρης σοκολάτας και ρόδι. Εναλλακτικά με ξυρούς καρπούς ίνες καραμέλας.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: