Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Κουραμπιέδες

Υλικά
600 γραμ. φρέσκο βούτυρο  
250 γραμ. αμύγδαλο χοντροκομμένο και καβουρδισμένο
1/2 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα βανίλια  
220 γραμ. ζάχαρη άχνη
50 γραμ. ρούμι μαύρο
1200 γραμ. αλεύρι
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο και 220 γραμ. άχνη στο μίξερ μέχρι να μαλακώσουν και να αφρατέψουν και να ασπρίσει. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και τα ρίχνουμε στο χτυπημένο μείγμα. Ανακατεύουμε απαλά με το χέρι και προσθέτουμε το ρούμι και το αμύγδαλο.
Πλάθουμε στρογγυλούς τους κουραμπιέδες σε διάμετρο 3 εκ. και τους ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Τους βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά, και τους βουτάμε στην άχνη.

 
Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα


Δεν υπάρχουν σχόλια: