Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Γλυκά δεματάκια με ανθότυρο & μέλι

Υλικά για 6 άτομα
300 γραμ. - 350 γραμ. ανθότυρο
3 φύλλα κρούστας
1 κρόκος αυγού χτυπημένος
80 γραμ. βούτυρο γάλακτος
καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
1/2 φλιτζάνι μέλι
150 γραμ. καρύδια, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
λίγη κανέλα

Εκτέλεση
Κόβετε κάθε φύλλο στη μέση και το αλείφετε με πινέλο με βούτυρο και αυγό. Κόβετε το ανθότυρο σε φέτες και τοποθετείτε από μία φέτα τυριού σε κάθε κομμάτι φύλλου. 
Διπλώνετε ώστε να αποκτήσετε ορθογώνια πακετάκια και τηγανίζετε αυτά τα πακετάκια σε καυτό καλαμποκέλαιο.

Στραγγίζετε τα δεματάκια σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρετε σε πιατέλα. Τα περιχύνετε με το μέλι (αφού το Ζεστάνετε λίγο) και
πασπαλίζετε με κανέλα και καρύδια.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: