Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Γιαουρτόπιτα αλμυρή

Υλικά
650 γραμ. κεφαλογραβιέρα
1 βιτάμ (250 γραμμ.)
3 αυγά
1 μπουκάλι γάλα (1/2 κιλό)
Για το φύλλο
3 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι γιαούρτι
6 κουταλιές βιτάμ
λίγο αλάτι

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε πρώτα την ζύμη για τα φύλλα ανακατεύοντας όλα τα υλικά και ανοίγουμε την ζύμη σε 4 φύλλα. Στρώνουμε στο ταψί το ένα φύλλο, το αλείφουμε με βούτυρο και ρίχνουμε μια καλή στρώση κεφαλογραβιέρα τριμμένη. Ξαναστρώνουμε 2ο φύλλο το αλείφουμε πάλι με βούτυρο και ξαναβάζουμε τυρί. Επειδή όμως είναι στην μέση αυτή την φορά θα βάλουμε πολύ τυρί.
Αφήνοντας το υπόλοιπο για το επόμενο φύλλο. Αφού τελειώσουμε αυτές τις στρώσεις, το επάνω φύλλο Θα το αλείψουμε και αυτό με βούτυρο, Θα το χαράξουμε, θα χτυπήσουμε τα αυγά, Θα τα ανακατέψουμε με το γάλα και θα περιχύσουμε το μίγμα επάνω από την πίτα. Θα την ψήσουμε σε μέτριο φούρνο.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: