Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Προύσκες η Ελληνική εκδοχή σαν το RAVIOLI (Ραβιόλι)

Υλικά Για την ζύμη
1/2 κιλό αλεύρι
1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
λίγο αλάτι
2 αυγά
Για την γέμιση
2 αυγά
200 γραμ. τριμμένο τυρί
πιπέρι
Για το πασπάλισμα
150 γραμ. βούτυρο
100 γραμ. Κεφαλοτύρι


Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά για την γέμιση σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
Ζυμώνετε το αλεύρι με το νερό, προσθέτετε 1 αυγό και αλάτι και γίνεται μια ζύμη κατάλληλη που την ανοίγετε φύλλο. Κόβετε τα φύλλα σε μικρά τετράγωνα τα αλείφετε με χτυπημένο αυγό και βάζετε 1 κουταλιά γλυκού γέμιση. Διπλώνετε τις άκρες δίνοντας σχήμα τριγωνικό και πιέζετε να κολλήσουν οι άκρες.
Βράζετε νερό και ρίχνετε τις προύσκες για 10 λεπτά. Μην τις ανακατέψετε. Όταν είναι έτοιμες έρχονται στην επιφάνια τις βγάζετε τις ξεπλένετε με κρύο νερό για να μην κολλήσουν μεταξύ τους, τις στραγγίζετε και τις αδειάζετε σε πιατέλα. Τις ραντίζετε με κεφαλοτύρι τριμμένο τις ζεματάτε με καυτό βούτυρο και τις σερβίρετε.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: