Γραβιέρα Μετσόβου Τοσίτσα Ήπειρος
Περιοχή προέλευσης Μέτσοβο. Ίδρυμα Τοσίτσα.
Είδος Γάλακτος Πρόβειο. Γεύση Ελαφρά αλατισμένη, νόστιμη,
βουτυράτη. Μπουκέτο αρωμάτων.
Χαρακτηριστικά Κιτρινωπή μάζα με διάσπαρτες τρύπες και
σκληρό περίβλημα. Παράγεται από 20 Μάιου μέχρι 20 Ιουλίου. Εποχή που τα πρόβατα
του Μετσόβου βρίσκονται στην περιοχή και τρέφονται με φρέσκο χορτάρι. Ωριμάζει
για τουλάχιστον3μήνες στους 12°-16°C. Λιπαρά 25%. Υγρασία έως 38%.
Χρήσεις Επιτραπέζιο, σκέτο ή με φρούτα, σουφλέ, πίτες,
μακαρονάδες, πιάτα κρεατικών.
Αρμονία Μεστά λευκά κρασιά και ήπια κόκκινα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου