Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Κέικ βουτύρου με άρωμα πορτοκαλιού

Υλικά
250 γραμ. Ζάχαρη
250 γραμ. Βούτυρο λιωμένο
4 Αυγά
250 γραμ. Βανίλιες
300 γραμ. Αλεύρι
1 κουταλάκι γλυκού Μπέικιν Πάουντερ
1 Πορτοκάλι Ξύσμα
100 γραμ. Πορτοκάλι γλασέ
100 γραμ. κύβους Σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση
Χτύπα στον κάδο του μίξερ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Μόλις σταματήσεις το χτύπημα, πρόσθεσε το λιωμένο βούτυρο και στη συνέχεια το αλεύρι, τις βανίλιες, και το μπέικιν πάουντερ. Στο τέλος, ρίξε το πορτοκάλι γλασέ σε κομματάκια, το ξύσμα πορτοκαλιού, και τη σοκολάτα.
Βουτύρωσε μια φόρμα του κέικ και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα. Για να βεβαιωθείς ότι είναι έτοιμο, δοκίμασε το βυθίζοντας ένα μαχαίρι κι αν είναι ακόμα υγρό, ψήσε το για 10 λεπτά επιπλέον.
Απόφυγε να ανοίξεις τον φούρνο τα πρώτα 40 λεπτά γιατί το κέικ Θα «κάτσει». Επίσης απόφυγε να το κόψεις τις πρώτες ώρες (όσο νόστιμο κι αν είναι ζεστό!) γιατί πάλι Θα «κάτσει».
Μόλις το κέικ είναι έτοιμο, πασπάλισε με άχνη ζάχαρη και απόλαυσε μαζί με μια ζεστή κούπα καφέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: