Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Φασολάκια με κολοκυθάκια

Υλικά
1 κιλό φασολάκια
2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 κουταλάκι γλυκού ντομάτα πελτέ
3 κουταλιές σούπας τριμμένο κρεμμύδι
2·3 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό
3 - 4 φύλλα Λουΐζας
4 - 5 κολοκυθάκια μικρά
15 - 20 αμύγδαλα ασπρισμένα
1 κουταλιά σούπας. καβουρδισμένα αμύγδαλα
1 κουταλιά σούπας αλεύρι
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι.


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα φασολάκια, τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό νια ½  ώρα. Πλένουμε καλά και τεμαχίζουμε σε μακρόστενες φέτες τα κολοκυθάκια.

Σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο, ρίχνουμε τα κολοκυθάκια αλευρωμένα και τα σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε τα φασολάκια σιγά - σιγά, κουνώντας συνεχώς την κατσαρόλα. Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, το πελτέ διαλυμένο σε νερό, το μαϊντανό, τα φύλλα της λουίζας, αλάτι και πιπέρι. Στο τέλος προσθέτουμε ολόκληρα τα αμύγδαλα. Βράζουμε για 45 λεπτά ακόμα. Όταν πήξει η σάλτσα προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: