Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Κορνεδάκια με τυρί
Υλικά
8 -10 λωρίδες ζύμη σφολιάτας
100 γραμ. φέτα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
φορμάκια αλουμινίου κώνο για κορνέ

Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε τα φορμάκια και τα αλευρώνουμε. Κόβουμε τη ζύμη σε λωρίδες  1/2 πόντου. Πιάνουμε τις λωρίδες από την επάνω πλευρά του καλουπιού και να ακουμπάει το ένα επάνω στο άλλο το τυλίγουμε μέχρι το τέλος (στο καλουπάκι αφήστε 3 χιλιοστά) . Σε βουτυρωμένο ταψάκι βάζουμε τα φορμάκια.

Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε τα κρυώσουν. Αφού κρυώσουν τα βγάζουμε προσεχτικά από τα καλούπια. Σε ένα μπολ λιώνουμε τη φέτα και τον άνηθο, το σκόρδο και τα ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τα ζυμαρένια φορμάκια και σερβίρουμε.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: