Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Μερικά μυστικά για τέλια γαλοπούλα

Για να έχετε τρυφερό και ζουμερό αποτέλεσμα, μαρινάρετε τη γαλοπούλα σας σε αλατόνερο με μπαχαρικά, αφήνοντάς την όλο το βράδυ σε άλμη. Το αλατόνερο απορροφάται από τη γαλοπούλα και της χαρίζει έξτρα γεύση, ενώ την κάνει πιο ζουμερή.

Για να εξασφαλίσετε ότι το κρέας σας δεν θα στεγνώσει με το ψήσιμο και θα παραμείνει ζουμερή, αλείψτε τη με μαργαρίνη ή ελαιόλαδο πριν τη βάλετε στο φούρνο. Η λιπαρή ύλη βοηθά στο σωστό ψήσιμο.
Εναλλακτικά μπορείτε να την αλείφετε σε τακτά διαστήματα με ένα μίγμα από.


1 κουταλιά σούπας αποξηραμένο δενδρολίβανο
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές γλυκού μουστάρδα
2 κουταλιές γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κουτί μπύρας 500 ml
Αλάτι-πιπέρι

Με αυτό το μείγμα περάστε και το εσωτερικό της. Μην το τσιγκουνευτείτε θα δώσει περίσσια γεύση.
Αν τα καταφέρετε, βάλτε το μείγμα και κάτω από το δέρμα πολύ προσεκτικά.

Το ταψί σας θα πρέπει να είναι πλούσιο σε υγρά της επιλογής σας, από ζωμό έως χυμούς, κρασί κ.ο.κ.
Δοκιμάστε να την ψήσετε πρώτα ανάποδα, με το στήθος προς τα κάτω για την πρώτη ώρα, προκειμένου να μαλακώσει. Έπειτα γυρίστε τη από την άλλη πλευρά και τελειώστε το ψήσιμό της, προσέχοντας να μην την παραψήσετε.

Η γαλοπούλα πρέπει να ψηθεί χωρίς την γέμιση της γιατί η γέμιση θέλει περισσότερο ψήσιμο και έτσι μπορεί να στεγνώσει πολύ. Καλό θα ήταν αν θέλετε να βάλετε γέμιση μέσα να έχετε μισόψήσει την γέμιση σας και να είναι αρκετά ζουμερή.


Όταν τη βγάλετε από το φούρνο, καλύψτε τη ελαφρά με αλουμινόχαρτο και αφήστε την για 30 λεπτά έτσι πριν την κόψετε. Το κρέας της, με αυτό τον τρόπο, θα διατηρηθεί ζουμερό και ζεστό και θα είναι πιο εύκολο να το κόψετε όταν κρυώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: