Υλικά
1 κιλό μοσχάρι σπάλα
3 μικρά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 καυτερές πιπεριές μικρές
2 φλιτζάνια χυμό ντομάτας
1/2 λίτρο κρασί ροζέ
1/2 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι γλυκού θυμάρι
Αλάτι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες. Βάζουμε σε ένα τάπερ το κρέας
μαζί με τα κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα, σκόρδο ψιλοκομμένο, ρίγανη, θυμάρι
ξερά τριμμένα, τις πιπεριές, αλάτι, Το λάδι και τα κομμάτια μοσχαρίσιου
κρέατος.
Προσθέτουμε το λάδι, το κρασί και αλάτι. Κλείνουμε το μπολ
και αφήνουμε για τουλάχιστον 15 ώρες.
Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα στην φωτιά. Μόλις κάψει
βγάζουμε από το τάπερ κομμάτια κρέατος και το τσιγαρίζουμε. Όταν πάρουν χρώμα
ρίχνουμε όλα τα υλικά που είχαν μείνει στο τάπερ και την σάλτσα. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας
και δέση η σάλτσα του. Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή ρύζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου