Κεφαλογραβιέρα Ιωαννίνων – Ήπειρος
Περιοχή Προέλευσης Περιοχή Ιωαννίνων. ΠΟΠ.
Είδος Γάλακτος Πρόβειο ή ανάμειξή του με ελάχιστο
κατσικίσιο. Γεύση Αρκετά πικάντικη, αλμυρή, με πλούσιο άρωμα.
Χαρακτηριστικά συμπαγής μάζα με μικρές ή μεγαλύτερες τρύπες.
Ωριμάζει τουλάχιστον για 3 μήνες. Λιπαρά 24%. Υγρασία 40%. Χρήσεις Σαγανάκι,
τριμμένο στα μακαρόνια, επιτραπέζιο και για πίτες.
Αρμονία Κόκκινα κρασιά, τσίπουρο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου