Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Υλικά
650 γραμ. κιμάς
1/2 φλιτζάνι ρύζι
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
3 ματσάκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 λεμόνια
2 αυγά
αλάτι, πιπέρι
2 κουταλάκια κόρν φλάουρ
 
Εκτέλεση
Βάζουμε σε λεκάνη τον κιμά, το ρύζι πλυμένο, το κρεμμύδι, λίγο μαϊντανό (ψιλοκομμένο), 2 ασπράδια, αλάτι και πιπέρι και τα ζυμώνουμε καλά.
Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια σε κυλινδρικό σχήμα, τα βάζουμε με τη σειρά στην κατσαρόλα, ρίχνουμε από πάνω το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και το ανάλογο νερό. Τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο, βάζουμε από πάνω και ένα βάρος ή μια πέτρα και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά, ώσπου να πιουν το ζουμί τους.
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε μόνο τους κρόκους των αυγών, προσθέτουμε το λεμόνι και το κόρν φλάουρ και περιχύνουμε το φαγητό.
Το αφήνουμε λίγα λεπτά ακόμα στη φωτιά, για να πήξει ή σάλτσα του.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: