Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Τρουφάκια γεμιστά με σοκολάτα

Υλικά
4 κουταλιές σούπας Βούτυρο μαλακωμένο
1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας εκχύλισμα βανίλιας ή 4 βανίλιες
1 κουταλιά σούπας γάλα
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
1/4 φλιτζάνι πολύχρωμα σουσαμάκια σοκολάτας
3 κουταλιές σούπας Τριμμένο καρύδι ή αμύγδαλο σε σκόνη για πασπάλισμα
2 σοκολάτες, λιωμένες σε μπεν μαρί


Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χεριού, κτύπησε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το γάλα μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν. Ανακατεύετε σε τσιπ σοκολάτας και πολύχρωμα σουσαμάκια σοκολάτας.


Τοποθετήστε μία λαδόκολλα σε ταψί. Χρησιμοποιώντας ένα μικρό κουτάλι για παγωτό, σχηματίστε με το μίγμα σε μικρές μπάλες και τοποθετήστε τις στο ταψί.


Παγώστε για τουλάχιστον 1 ώρα.
Σε ένα μικρό μπολ βάλτε την λιωμένη σοκολάτα. Όταν οι μπάλες είναι παγωμένες, βουτάτε στης στην σοκολάτα, και βγάλτε τις στο ταψί για να στεγνώσει η σοκολάτα. Πασπαλίστε με σκόνη καρύδι ή αμύγδαλο και επιστρέψτε τις στον καταψύκτη για να σκληρύνουν, 15 λεπτά.


Φυλάσσετε στο ψυγείο μέχρι να τις σερβίρετε.

 
Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα


Δεν υπάρχουν σχόλια: