Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Φουσκωτά με αμύγδαλα

Υλικά
15 γραμ. μαγιά μπίρας
1/8 λίτρου γάλα
200 γραμ. αλεύρι
100 γραμ. αμύγδαλα αλεσμένα
4 κρόκοι
1 αυγό
100 γραμ. βούτυρο
50 γραμ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
Λιώνετε σε φλιτζάνι τη μαγιά με το γάλα χλιαρό και τα αφήνετε για 10 λεπτά να γίνει η ζύμωση. Προσθέτετε 100 γραμ. αλεύρι και τα δουλεύετε μέχρι να φτιάξετε ένα ψωμάκι για προζύμι.
Το τυλίγετε σε πετσέτα και το βάζετε να αναπαυθεί σε χλιαρό μέρος για 30 λεπτά. Βάζετε σε ένα μπολ το υπόλοιπο αλεύρι και τα αμύγδαλα και κάνετε μια λακκούβα στο κέντρο όπου βάζετε το προζύμι τους κρόκους, το βούτυρο, την ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύετε καλά και αδειάζετε τη ζύμη στο τραπέζι και την ζυμώνετε καλά ώσπου να γίνει μαλακή και ελαστική. Την χωρίζετε και την πλάθετε σε κομμάτια μικρά και στρογγυλά. Τοποθετήστε πιέζοντας τα μικρά κομμάτια πάνω στα λίγο μεγαλύτερα τα σκεπάζετε με πετσέτα και τα αφήνετε να αναπαυθούν. Χτυπάτε το υπόλοιπο αυγό και αλείφετε τα φουσκωτά. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: