Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Πιατάκια γεμιστά με σάλτσα ντομάτας

Υλικά
Για τον χυλό
2 αυγά
250 γραμ. γάλα
150 γραμ. αλεύρι
λίγο αλάτι, βούτυρο
Για την γέμιση
250 γραμ. γάλα
50 γραμ. βούτυρο
50 γραμ. αλεύρι
50 γραμ. κεφαλοτύρι
50 γραμ. μυζήθρα
Για την σάλτσα
400 γραμ. ώριμες ντομάτες
αλάτι

1 μικρό κρεμμύδι
1 φύλλο δάφνης
1 κουταλιά λάδι

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε μέσα σε μπολ το γάλα, το αλεύρι, τα 2 αυγά και λίγο αλάτι. Περνάμε τον χυλό από τρυπητό. Αφήνουμε τον χυλό να σταθεί τουλάχιστον 1 ώρα. Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο βούτυρο, χύνετε μια κουταλιά χυλό και κάνετε μια πιτούλα λεπτή. Μόλις ροδίσει την γυρίζετε να ψηθεί και η άλλη πλευρά. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
Ετοιμάζετε την γέμιση: ανακατεύετε το γάλα με το αλεύρι, βούτυρο, αλάτι και αφήνετε στην φωτιά να σφίξει η κρέμα. Ρίχνετε τα τυριά τριμμένα και ανακατεύετε. Η σάλτσα γίνεται ως εξής. Ροδίζεται το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με λάδι σε κατσαρόλα, προσθέτετε τις ντομάτες ψιλοκομμένες και ξεφλουδισμένες, το φύλλο δάφνης λίγο αλάτι και αφήνετε να σιγοβράσει για 3/4 της ώρας.
Βάζετε από 1 κουταλιά γέμιση σε κάθε πιτούλα, και μια κουταλιά σάλτσα. Κλείνετε την πιτούλα να γίνει οβάλ πατάκι.
Βάζετε τις γεμισμένες πιτούλες σε ταψάκι και σε ζεστό φούρνο για 10 λεπτά. Μόλις βγάλετε από τον φούρνο τις πιτούλες τις περιχύνετε με την περίσσια σάλτσα πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και τις σερβίρετε.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: