Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Αγκινάρες με αρακά και καλαμαράκια

Υλικά
6  αγκινάρες 500 γραμμ.
½ κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα
1 φλιτζάνι αρακά
4  φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
χυμό από 1 λεμόνι
1 κουταλιά σούπας κορνφλάουρ
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις αγκινάρες και τις βάζετε σε λίγο νερό με μερικές σταγόνες χυμού λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Κόβετε τα καλαμαράκια σε ροδέλες, καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα 4-5 κουταλιές της σού­πας ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και τα καλαμαράκια. Προσθέτετε τον αρακά, τις αγκινάρες κομμένες σε τέταρτα, αλάτι και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό.
Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 25-30 λεπτά.  Αν αρχίσει να στεγνώνει, προσθέστε 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό.

Όταν βράζουν, ανακατεύετε το κορνφλάουρ με το χυμό λεμονιού και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε και αφήνετε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να πήξει η σάλτσα. Ρίχνετε τον ψιλοκομμένο άνη­θο, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: