Υλικά
1 κιλό σελινόριζα
1 1/2 λίτρο γάλα
1 κιλό μήλα σφιχτά
2-3 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
1 αλάτι και λευκό πιπέρι
1-2 κλωνάρια σέλινο, για στόλισμα
Εκτέλεση
Με ανοξείδωτο μαχαίρι ξεφλουδίστε τη σελινόριζα και κόψτε τη
σε κομμάτια. Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι σιγοβράστε τη στο γάλα για 10 λεπτά.
Στο
μεταξύ, ξεφλουδίστε τα μήλα, αφαιρέστε τα κουκούτσια και κόψτε τα στα 4. Βάλτε
τα στο τηγάνι με τη σελινόριζα και αφήστε να σιγοβράσουν μαζί για 10 λεπτά,
μέχρι η σελινόριζα να μαλακώσει.
Αν χρειαστεί, βάλτε ακόμα λίγο γάλα. Στραγγίστε. Σε
μπλέντερ, τμηματικά, λιώστε τη σελινόριζα και τα μήλα. Αν χρειάζεται, προσθέστε
την κρέμα, να ελαφρώσει το μείγμα. Βάλτε αλάτι και πιπέρι όσο Θέλετε. Ο πουρές
μπορεί να φυλαχτεί κάμποσες ώρες στο ψυγείο, αφού κρυώσει πρώτα. Ξαναζεστάνετε ελαφρά
προτού να σερβίρετε.
Στολίστε με κλωνάρια σέλινο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου