Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Παβλόβα με εξωτικά φρούτα

Υλικά
3 ασπράδια αβγών
175 γραμ. ζάχαρη άχνη
2 λωτούς,
2 μάνγκο
300 γραμ. κρέμα γάλακτος,
1/2 κουταλάκι γλυκού άρωμα βανίλιας

Εκτέλεση
Ανάψατε πρώτα το φούρνο στους 140 βαθμούς Κελσίου και μετά κόψατε έναν κύκλο διαμέτρου 20 εκ. από λαδόχαρτο, που θα βάλτε στο κέντρο ενός μεγάλου ταψιού.
Χτυπήστε κατόπιν τα ασπράδια ώσπου να γίνουν μαρέγκα. Προσθέστε συνεχίζοντας το χτύπημα, λίγη-λίγη τη ζάχαρη και όταν το μείγμα είναι έτοιμο, πάρετε τρις τέσσερις κουταλιές και απλώστε τις στον κύκλο από λαδόχαρτο σκεπάζοντας ολόκληρη την επιφάνεια του.
Χρησιμοποιώντας κατόπιν το ειδικό εργαλείο, φτιάξτε την υπόλοιπη μαρέγκα μικρές ροζέτες, που θα τοποθετήσετε γύρω γύρω στη βάση μαρέγκα, σχηματίζοντας μία θήκη.
Βάλτε έπειτα αυτή τη «θήκη» στο φούρνο και ψήστε την για μια ώρα Μετά βγάλτε την από το φούρνο και όταν κρυώσει λίγο, αφαιρέστε το λαδόχαρτο από τη βάση της. Αφήστε την μετά να κρυώσει εντελώς.
Κατόπιν χτυπήστε στο μίξερ τους λωτούς τα μάνγκος καθαρισμένα και κομμένα ώσπου να γίνουν πολτός. Χτυπήστε έπειτα την κρέμα γάλακτος με το άρωμα βανίλιας και όταν η σαντιγί γίνει σφιχτή, ανακατέψτε την προσεκτικά με το μείγμα φρούτων. Βάλτε αυτό το μίγμα στην έτοιμη βάση και σερβίρετε το γλυκό αμέσως..

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: