Υλικά
1 1/2 κιλό κιμά
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λουρίδες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λουρίδες
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 αυγό
1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι και ρίγανη από ½ κουταλάκι γλυκού
10 γραμ. τυρί γραβιέρα κομμένο σε μπαστουνάκια
250 γραμ μπέικον
1 φύλο ζύμης κουρού
1 κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο νερό
Λίγο σουσάμι.
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά το αλάτι, το πιπέρι, την
ρίγανη, την τριμμένη φρυγανιά, το κρεμμύδι τριμμένο και το αυγό και ζυμώνουμε
μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να έχουμε μια ζύμη.
Σε πάγκο εργασίας απλώνουμε ένα φύλο αλουμινόχαρτο. (το
αλουμινόχαρτο θα μας διευκολύνει να γυρνάμε εύκολα το ρολό μας χωρίς να το
χαλάμε).
Πάνω στο αλουμινόχαρτο απλώνουμε το φύλο κουρού. Πάνω στο
φύλο κουρού στήνουμε τις φέτες μπέικον να γεμίσουν όλη την επιφάνια του.
Σε ένα δεύτερο φίλο αλουμινόχαρτο απλώνουμε τον κιμά και το
ανοίγουμε σε ένα φύλο.
Βάζουμε μέσα τις πιπεριές κομμένες σε λουρίδες και το
τυρί σε μπαστουνάκια. Τυλίγουμε τον κιμά με την βοήθεια του αλουμινόχαρτου σε
ρολό.
το βάζουμε στην μία πλευρά στο μπέικον μα την ζύμη και το γυρνάμε να βγει
από το αλουμινόχαρτο. Τυλίγουμε την ζύμη κουρού μαζί με το μπέικον γύρο από το
ρολό κιμά και κλείνουμε να θέλουμε τις πλευρές του με το ζυμάρι.
Το βάζουμε σε ένα ταψί και με το αυγό το περνάμε σε όλη την
επιφάνια.
πασπαλίζουμε με το σουσάμι και το ψήνουμε στον φούρνο στους 180
βαθμούς για 1 ώρα με αέρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου