Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Γουβαρλάκια με ντομάτα

Υλικά
750 γραμ. κιμάς
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
1 κρεμμύδι
1 αυγό
2-3 ντομάτες φρέσκες
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
Μαϊντανός, αλάτι, πιπέρι
Για το αυγολέμονο
1 κουταλιά σούπας κόρν φλάουερ
2 αυγά
2 λεμόνια


Εκτέλεση
Βάζουμε τον κιμά σε λεκάνη και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι, το αυγό, το ρύζι πλυμένο και τα ζυμώ­νουμε καλά.
Παίρνουμε μικρές κουταλίτσες από το μίγμα και πλάθουμε μικρά και στρογγυλά γιουβαρλάκια.
Βάζουμε στην κατσαρόλα λίγο νερό, τη ντομάτα περασμένη από τρυπητό, το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και τη βάζουμε στη φωτιά. Μόλις πάρει Βράση, ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια και τα αφήνουμε να βράσουν μισή ώρα και να μείνουν με αρκετή σαλτσούλα.
Διαλύουμε με λίγο κρύο νερό το κόρν φλάουερ και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το λεμόνι και περιχύνουμε το φαγητό, μόλις το κατεβάσουμε από τη φωτιά, Κουνάμε την κατσαρόλα πέρα δώθε και σερβίρουμε.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: