Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Μελιτζάνες σκορδαλιά στο ταψί

Υλικά
1 κιλό μελιτζάνες
λάδι για το τηγάνισμα
15 σκελίδες σκόρου
1/2 φλιτζάνια ξίδι
1 κουταλάκι γεμάτο κόκκινο πιπέρι
3 κουταλιές σούπας γεμάτες αλεύρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε από τη φλούδα τις μελιτζάνες, κόβουμε την καθεμιά σε 4 φέτες στο μάκρος και τις αφήνουμε μια ώρα σε μπόλικο νερό με αλάτι (δυο κουταλιές σούπας το αλάτι).
Τις ξεπλένουμε, τις τηγανίζουμε και τις βάζουμε, τη μια δίπλα στην άλλη, σε ταψί χωρίς να το αλείψουμε με λάδι.

Σε ξύλινο γουδί, χτυπάμε το σκόρδο με λίγο αλάτι, ώσπου να γίνει σαν αλοιφή, το ανακατεύουμε με το ξίδι και περιχύνουμε τις μελιτζάνες με τα μίγμα. Τις πασπαλίζουμε με το αλεύρι και, τέλος, με κόκκινο πιπέρι. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 1 ώρα στους 175  και τις σερβίρουμε ζεστές ή και κρύες.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: