Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Πώς να κόψετε το παντεσπάνι

Έχουμε ετοιμάσει το παντεσπάνι και θέλουμε να το κόψουμε σε φέτες για να συναρμολογήσουμε την τούρτα μας.
Ο ένας τρόπος είναι το οδοντωτό μαχαίρι του ψωμιού αλλά θέλει εμπειρία και σταθερότητα για να κοπή σωστά. 


Μια εναλλακτική λύση είναι το οδοντικό νήμα. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να καρφώσετε περιμετρικά επάνω στο παντεσπάνι, στο τοίχωμα, μερικές οδοντογλυφίδες, στο σημείο που θέλετε να το κόψετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να βάλετε το οδοντικό νήμα στη σωστή θέση. Έπειτα, τυλίξτε το παντεσπάνι με το νήμα, σταυρώστε μπροστά, κρατήστε γερά με τα δύο χέρια και σφίξτε το νήμα έτσι ώστε να περάσει και να κόψει το παντεσπάνι σε δύο κομμάτια. 


Μεταφέρετε το επάνω κομμάτι σε ρηχή πιατέλα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας και συνεχίστε με την εκτέλεση της συνταγής. Θυμηθείτε όμως, το παντεσπάνι θα πρέπει να έχει κρυώσει πολύ καλά πριν το κόψετε, αλλιώς θα δυσκολευτείτε.


Υπάρχει και το ιδικό μηχάνημα για το κόψιμο με οδοντωτό νήμα που σας δίνει ίσια κομμάτια.

Διαλέξτε όποιο σας κάνει καλύτερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: