Υλικά
400 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα 54% κακάο
200 γραμ. κρέμα γάλακτος
200 γραμ. βούτυρο
8 ασπράδια αβγών
80 γραμ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και σε χωριστή
κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα μαζί με το βούτυρο (να μη βράσει). Ανακατεύουμε
καλά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και ρίχνουμε το μείγμα αυτό στη λιωμένη
σοκολάτα.
Χτυπάμε τα ασπράδια αβγών μαζί με τη Ζάχαρη στο μίξερ έως
ότου γίνει μια σφικτή μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα της σοκολάτας,
ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε ψηλά ποτήρια ή μπολ και γαρνίρουμε με ξύσμα
σοκολάτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου