Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Σούπα βελουτέ με κάστανα και τζίντζερ

Υλικά
450 γραμ. ψητά κάστανα
200 γραμ. καρότα
1 κρεμμύδι
45 γραμ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
1 φύλλο δάφνης
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
3 κουταλιά σούπας χυμό λεμόνι
30 γραμ. φρέσκο βούτυρο

Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει και χωρίς να πάρει χρώμα.
Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη και τα ρίχνουμε μέσα στο κρεμμύδι ανακατεύοντάς τα σε χαμηλή φωτιά. Ψιλοκόβουμε τα κάστανα και τα ρίχνουμε κι αυτά μέσα στη κατσαρόλα. Σοτάρουμε όλα τα υλικά απαλά χωρίς να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε μέσα το φρέσκο τριμμένο τζίντζερ. Σβήνουμε με το λευκό κρασί. Αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να πάρει μια καλή βράση και περιμένουμε να εξατμιστεί η μισή ποσότητα κρασιού.
Αφήνουμε το μείγμα να χλιαρύνει και το περνάμε από το μπλέντερ μέχρι να γίνει ένας απαλός πουρές. Τον ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα, προσθέτουμε μέσα 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου, το φύλλο δάφνης και αφήνουμε να πάρει βράση. Προσθέτουμε ακόμα τόσο ζωμό κοτόπουλου όσο να μείνει το μείγμα πηχτό και βελούδινο. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε στα πιάτα τη σούπα, την οποία αν Θέλουμε διακοσμούμε με ένα ολόκληρο καθαρισμένο κάστανο.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: