Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Tiramisu (τυραμισού)

Υλικά
300 – 400 γραμ έτοιμα σαβαγιάρ
500 γραμ. τυρί κρέμα (Mascarpοne)
200 γραμ. ζάχαρη άχνη
4 Ασπράδια αυγών
4 Κρόκοι αυγών
250 γραμ. Γάλα
1 φλιτζάνι Δυνατό καφέ εσπρέσο (espresso)
70  γραμ. Κονιάκ ή κόκκινο κρασί
Κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Ανακατέψτε τους κρόκους αυγών με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και μετά ανακατέψτε με το τυρί κρέμα.
Χτυπήστε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και ενοποιήστε τα σιγά – σιγά με την κρέμα που φτιάξαμε.
Βράσε το γάλα με τον καφέ σε μια κατσαρόλα.
Χρησιμοποιήστε μια νέα κατσαρόλα όπου θα βάλετε το βρασμένο γάλα με τον καφέ ρίχνοντας σταδιακά το κρασί ή το κονιάκ.
Βουτήξτε τα σαβαγιάρ ένα-ένα για λίγα δευτερόλεπτα. Έπειτα τοποθετήστε τα σε ένα επίπεδο ταψί ή πυρέξ το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του ταψιού.
Άδειασε όλη την κρέμα πάνω από αυτά και κάλυψε την κρέμα με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ με τον ίδιο τρόπο.


βάλτε το πυρέξ στο ψυγείο για 2 ώρες.
Σερβίρετε τα σε μικρά κομμάτια και πασπάλισε με κακάο

  Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα
 Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα


Δεν υπάρχουν σχόλια: