Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Τιραμισού

Υλικά
500 γραμ. τυρί κρέμα mascarpone
170 γραμ. ζάχαρη άχνη
30 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 ασπράδια αβγών
4 κρόκοι αβγών
400 γραμ. σαβουαγιάρ
500 γραμ. γάλα
1 φλιτζάνι Δυνατό καφέ espresso
150 γραμ. κονιάκ
Κακάο


Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους, την άχνη ζάχαρη και το mascarpone.
Χτυπάμε τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη σε μαρέγκα, και τα ενώνουμε με την κρέμα.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τον καφέ. Κατεβάζουμε από την φωτιά ρίχνουμε το κονιάκ.
Βουτάμε τα σαβουαγιάρ για λίγα δευτερόλεπτα και τα τοποθετούμε σε ταψί να γεμίσουμε όλη την επιφάνια.
Αδειάζουμε την κρέμα από πάνω και ξανά τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ.
Πασπαλίζουμε με κακάο


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: