Υλικά
1 φλιτζάνι φουντούκια καθαρισμένα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές σούπας κακάο
200 γραμ. περίπου τρούφα
Εκτέλεση
Βάζετε τα φουντούκια στον φούρνο μέχρι να ξανθύνουν. Κατόπιν
τα τρίβετε μέσα σε μια πετσέτα μέχρι να αφαιρεθεί ο φλοιός τους. Ρίχνετε σε
τηγανάκι την ζάχαρη με μια κουταλιά νερό. Όταν λιώσει και πάρει ξανθό χρώμα
ρίχνετε τα φουντούκια. Ανακατεύετε το μίγμα επί 1 λεπτό και το αδειάζετε σε
μάρμαρο.
Όταν κρυώσει το σπάτε σε κομμάτια και το βάζετε σε σουπιέρα.
Κατόπιν ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα και λίγη λίγη την ζάχαρη
αφού την κοσκινίζετε με το κακάο.
Ανακατεύετε διαρκώς και ρίχνετε τόση ζάχαρη, όση χρειάζεται
ώστε το μίγμα να γίνει σφικτό, για να πλάθεται εύκολα. Παίρνετε κομματάκια από
το μίγμα και το πλάθετε σε μικρές μπαλίτσες. Υγραίνετε ελαφρά τα χέρια σας με
λίγο κονιάκ, τις παίρνετε και τις τυλίγετε αμέσως στην τρούφα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου