Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Πατάτες στην κατσαρόλα με μπέικον

Υλικά
2 κιλά πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
400 γραμ. μπέικον σε κομματάκια
1 κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο
1/2 λίτρο ζωμό κοτόπουλο ή νερό με δύο κύβους κοτόπουλου
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Από μια πρέζα ρίγανη και θυμάρι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο και το λάδι να μαραθούν, ρίχνουμε τις πατάτες αλάτι και πιπέρι και κάνουμε ένα ανακάτεμα. Ρίχνουμε τον ζωμό και σκεπάζουμε να βράσει μέχρι να ψηθούν οι πατάτες και να μείνουν με την σάλτσα τους. Εν τω μεταξύ σε τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπέικον και όταν οι πατάτες είναι σχεδόν έτοιμες ρίχνουμε το μπέικον στην κατσαρόλα. Κατεβάζουμε από την φωτιά και πασπαλίζουμε με την ρίγανη και το θυμάρι.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: