Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Γεμιστές πιπεριές με κουσκούς


Υλικά
4 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης κόκκινες
100 γραμ. κουσκούς
200 γραμ. Τυρί φέτα
30 γραμ. Ελιές, πράσινες τεμαχισμένες και χωρίς κουκούτσι
2 σκελίδες Σκόρδο ψιλοκομμένο
1 Κρεμμύδι σε μικρούς κύβους
1 κουταλιά σούπας Θυμάρι
1 κουταλιά σούπας Βασιλικός ψιλοκομμένος
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 ντομάτα αποφλοιωμένη και κομμένη σε κυβάκια
Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση
Κόψτε το μίσχο από τις πιπεριές και αφαιρέστε τους σπόρους και τα λευκά χωρίσματα με το δάχτυλο. Κατόπιν πλύνετε μέσα και έξω και στεγνώστε με χαρτί κουζίνας. Αφήστε κατά μέρος.
Προετοιμάστε το κουσκούς βράστε το σύμφωνα με τις οδηγίες, και με ένα πιρούνι κάντε το σπυρωτό και αφήστε να κρυώσει λίγο.
Τρίψτε το τυρί φέτα με τα χέρια σας και ανακατέψτε μαζί με το σκόρδο, 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, τις ελιές και τα βότανα. Βάλτε τα στο κουσκούς και ανακατέψτε. Προσθέστε το επιθυμητό αλάτι και πιπέρι.
Γεμίζουμε τις πιπεριές με μίγμα τυριού κουσκούς και τις βάζουμε σε ένα λαδωμένο πυρέξ.
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε ντομάτες και βράζουμε. ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Ρίξτε τη σάλτσα ντομάτας πάνω από τις πιπεριές και μαγειρέψτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: