Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Το σωστό ψήσιμο σε μοσχάρι φιλέτο


Ένα καλό κομμάτι φιλέτο μοσχαριού θέλει και το ανάλογο ψήσιμο για να δώσει όλη την γεύση του.
Μπορούμε να το συνοδέψουμε με πουρέ πατάτας αλλά και με ένα πιάτο ρύζι με λαχανικά.

Υλικά
1 φιλέτο μοσχάρι σε πάχος 2.5 cm
Αλάτι χοντρό και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλη κουταλιά σούπας βούτυρο
3 κλαδάκια δενδρολίβανο
2 σκελίδες σκόρδο


Εκτέλεση
Παίρνουμε το κομμάτι κρέας το πλένουμε και το στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας. 


Το πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι κάνοντας μασάζ με τα χέρια μας. ώστε να κολλήσουν καλά επάνω του.


Βάζουμε το κρέας σε ένα ταψί που έχουμε βάλει μέσα μια σχάρα και ψήνουμε στον φούρνο στους 150 βαθμούς για 35 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι, στην φωτιά μέχρι να καπνίσει. Βάζουμε στο τηγάνι το κρέας για 30 δευτερόλεπτα από κάθε μεριά βάζουμε το βούτυρο, το δενδρολίβανο και το σκόρδο. 


Ρίχνουμε με ένα κουτάλι την σάλτσα από το τηγάνι πάνω στο κρέας. Το γυρνάμε να ψηθεί από όλες τις μεριές πάλι περιχύνοντας το με το λάδι σάλτσα. Πατάμε με το δάκτυλό μας για να ελέγξουμε το ψήσιμο να είναι μέτριο.
Βγάζουμε σε μια πιατέλα και το κόβουμε σε φέτες. Σερβίρουμε με το δενδρολίβανο και αν θέλουμε πουρέ πατάτας.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα


Δεν υπάρχουν σχόλια: