Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Γεμιστά αυγά πανέ (για μπουφέ)

Υλικά
10 αυγά
1 φλιτζάνι μαγιονέζα
1 κουταλιά σούπας άσπρο ξύδι
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
Αλάτι και πιπέρι
2 αυγά χτυπημένα
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
20 κομμάτια ντοματάκι τουρσί ή ότι άλλο θέλετε
1 κουταλιά σούπας πάπρικα


Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου και ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν. Βράζουμε τα αυγά (σφικτά) μετράμε από την αρχή του βρασμού 12 λεπτά. αφήνουμε να κρυώσουν και τα καθαρίζουμε. Κόβουμε τα αυγά κατά μήκος στην μέση και αφαιρούμε από κάθε ένα τον κρόκο που τον βάζουμε σε ένα μπολ.


Στο μπολ με τους κρόκους ρίχνουμε την μαγιονέζα, το ξύδι, την μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να γίνει κρέμα.


Βάζουμε τα 2 χτυπημένα αυγά σε ένα μπολ, σε ένα πιάτο το αλεύρι και σε ένα άλλο την φρυγανιά. 


Περνάμε τα ασπράδια των αυγών από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από την φρυγανιά. Τηγανίζουμε για 2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το περίσσιο λάδι.


Βάζουμε την κρέμα με τους κρόκους σε ένα κορνέ και γεμίζουμε το κενό από τον κρόκο σε κάθε τηγανισμένο αυγό.


Βάζουμε σε κάθε αυγό από ένα κομματάκι ντοματάκι τουρσί και πασπαλίζουμε με πάπρικα.

Εκτυπώστετην συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: