Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Κέικ τυριού (cheesecake)


Υλικά
100 γραμ. βούτυρο
100 γραμ. τυρί κρέμα
½ φλιτζάνι γάλα (130 ml)
8 αυγά χωριστά κρόκους με ασπράδια
60 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρίσεις
60 γραμ. νισεστέ
130 γραμ, ζάχαρη
½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη



Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο, το τυρί κρέμα και το γάλα σε χαμηλή φωτιά και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια κρέμα μέτρια ζεστή.


Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους από τα αυγά και σε ένα δεύτερο τα ασπράδια. Χτυπάμε με τον γδάρτη τους κρόκους και σιγά προσθέτουμε το μείγμα τυριού από το κατσαρολάκι πάντα ανακατεύοντας. 


Προσθέτουμε το αλεύρι και το νισεστέ αφού το κοσκινίσουμε και ανακατεύουμε πάλι να γίνει κρέμα.


Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα προσθέτοντας κατά διαστήματα την ζάχαρη μέχρι να κάνει σφικτές κορφές.
Ανακατεύετε με την Μαρίζα (σπάτουλα) την μαρέγκα με την κρέμα σιγά να μην ξεφουσκώσει η μαρέγκα.


Σε στρογγυλό ταψάκι βάζουμε λαδόκολλα στον πάτο και μία λουρίδα γύρο στην πλευρά. 


Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και βάζουμε το ταψάκι σε ένα μεγαλύτερο ταψί και προσθέτουμε ζεστό νερό στο έξω ταψί. 


Ψήνουμε στον φούρνο στους 160 βαθμούς για 25 λεπτά και στους 140 βαθμούς για 55 λεπτά. ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε άχνη ζάχαρη στην κορφή.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: