Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Σουβλάκια λαχανικών (Νηστίσιμα)


Υλικά
2 μελιτζάνες φλάσκες μέτριες
4 κολοκύθια μέτρια
12 λευκά μανιτάρια μέτρια
1 ντομάτα σφιχτή άγουρη ακόμα
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά κέρατο
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
1 κουταλιά σούπας ξίδι βαλσαμικό
χυμό μισού λεμονιού
1 κουταλάκια γλυκού ρίγανη
1 πρέζα κύμινο τριμμένο
αλάτι χονδρό
3 κουταλιές σούπας (αν δεν το νηστεύετε)
12 πίτες για σουβλάκια
12 ξύλινα σουβλάκια μουλιασμένα σε νερό


Εκτέλεση
Πλένουμε τα λαχανικά και κόβουμε μελιτζάνες και κολοκύθια σε χονδρές φέτες -να στέκουν στα σουβλάκια επάνω- και αλατίζουμε μέσα σε σουρωτήρι για μισή ώρα.
Κόβουμε στα 4 το κρεμμύδι και ξεχωρίζουμε τους χιτώνες.
Κόβουμε και ξεσποριάζουμε την τομάτα και κόβουμε 12 κομμάτια.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε άκοπα.
Κόβουμε και βγάζουμε τους σπόρους από τις πιπεριές και κόβουμε 12 κομμάτια.
Όταν ιδρώσουν οι χυμοί μελιτζάνας και κολοκυθιού από το αλάτι, ξεπλένουμε γρήγορα με νερό.
Βάζουμε σε γυάλινο σκεύος όλα τα κομμένα λαχανικά και ρίχνουμε από πάνω λάδι, ξίδι, ρίγανη, λεμόνι, αλάτι και κύμινο.
Αφήνουμε να μαριναριστούν μισή ώρα τουλάχιστον.
Περνάμε τα λαχανικά εναλλάξ στα σουβλάκια και ανάβουμε το γκριλ ή τη θράκα.


Ψήνουμε 15΄-20΄ από κάθε πλευρά αλείβοντας περιοδικά με τη μαρινάδα που περίσσεψε. Σερβίρουμε με λεμόνι αν τα θέλουμε σκέτα.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στην φωτιά να πυρώσει. Περνάμε τις πίτες μας γυρνώντας συχνά. Παίρνουμε μία πίτα και βάζουμε μέσα ένα σουβλάκι λαχανικών αν θέλουμε βάζουμε και κέτσαπ. Τυλίγουμε και σερβίρουμε.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: