Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Ζυμαρικά σπαγγέτι με άσπρη σάλτσα και λαχανικά


Υλικά
1 πακέτο ζυμαρικά Νο 10
2 κουταλάκια γλυκού βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
¼ φλιτζανιού λιαστές ντομάτες χοντροκομμένες
1 ½ φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι σπανάκι φρέσκο τα φύλλα
1 φλιτζάνι ντοματάκια τσέρι ή ντομάτα σε κύβους
2 κουταλάκια γλυκού άνηθο
2 κουταλάκια γλυκού μαϊντανό
Αλάτι και πιπέρι
1 φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα

Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό μέχρι να είναι αλντέντε.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι. Όταν μαλακώσουν ρίχνουμε τις λιαστές ντομάτες, το σπανάκι, και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το γάλα, τις ντομάτες, τον άνηθο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. 


Ανακατεύουμε και αφήνουμε για λίγο να δέσει η σάλτσα και προσθέτουμε το τυρί. Ανακατεύουμε πάλι βάζουμε τα ζυμαρικά μας περνώντας τα κατευθείαν από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.



Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: