Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Κέικ με καραμελωμένο ανανά και κεράσια


Υλικά
¾ φλιτζανιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τυρί κρέμα
2 αυγά
2 κουταλιές σούπας χυμός ανανά
5 κουταλιές σούπας λιωμένο βούτυρο
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρίσεις
¾ φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
7 ροδέλες ανανά
7 κεράσια


Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη και το τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Ρίχνουμε τα αυγά και με το σύρμα χτυπάμε να γίνει μια κρέμα. Προσθέτουμε τον χυμό ανανά, το βούτυρο και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.


Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα ¾ φλιτζανιού βούτυρο και την μαύρη ζάχαρη και ανακατεύουμε στην φωτιά μέχρι να γίνει μια καραμέλα. 


Ρίχνουμε την καραμέλα σε ένα ταψί και βάζουμε μέσα και λίγο στα τοιχώματα τα κομμάτια ανανά. 


Σε κάθε ανανά βάζουμε στο κέντρο από ένα κεράσι. Βάζουμε μετά το μείγμα με το αλεύρι 


και ψήνουμε στον φούρνο στους 250 για 1 ώρα. 


Βγάζουμε και γυρνάμε σε πιατέλα. Κόβουμε και σερβίρουμε με παγωτό καϊμάκι.



Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: