Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Πως κάνουμε φύλλο σφολιάτας


Υλικά
4 φλιτζάνια αλεύρι
½ φλιτζάνι νερό
½ φλιτζάνι γάλα
¼ φλιτζανιού ζάχαρη
2 κουταλάκι γλυκού κοφτά αλάτι
1 πακετάκι σκόνη μαγιά
3 κουταλάκια γλυκού βούτυρο
1 πακέτο βούτυρο για το ζύμωμα



Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το πακέτο βούτυρο σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε να γίνει ζύμη. 


Βγάζουμε στον πάγκο και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη και να μην κολάι.
Τυλίγουμε σε μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.


Κόβουμε το βούτυρο κρύο σε φέτες το βάζουμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και με τον πλάστη το ανοίγουμε σε ένα παραλληλόγραμμο.



Βγάζουμε την ζύμη την βάζουμε σε αλευρωμένο πάγκο και την ανοίγουμε σε ένα φύλλο μεγαλύτερο από το βούτυρο μας. βάζουμε την πλάκα βούτυρο στην μέση και κλείνουμε τις πλευρές. 


Ανοίγουμε σε ένα μακρόστενο φύλλο. 


Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για μια ώρα πάλι.
Μετά την 1 ώρα το βγάζουμε και το ανοίγουμε σε μακρόστενο φύλλο. Το διπλώνουμε στα τρία και το τυλίγουμε με μεμβράνη, το βάζουμε πάλι στο ψυγείο για 1 ώρα.



Αυτό το κάνουμε άλλες 3 φορές. (όσες περισσότερες τόσα και τα ξεχωριστά φύλλα της σφολιάτας μας), εδώ θα μας δώσει 27 φύλλα.


Τώρα μπορούμε να το κάνουμε από τυρόπιτα μέχρι και με γέμιση σοκολάτας.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα


Δεν υπάρχουν σχόλια: