Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Burger σε ζύμη (Μπιφτέκι κρεμμύδι και τυρί)

Υλικά
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
Αλάτι και πιπέρι
10 φέτες μπέικον
1 κρεμμύδι κομμένο σε λουρίδες
1 φλιτζάνι τυρί κρέμα
Για την ζύμη
½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 αυγά
½ φλιτζάνι γιαούρτι
21 φλιτζάνια γάλα
½ κουταλάκι ζάχαρη και ½ αλάτι
1 φακελάκι μαγιά


Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα με την μαγιά να γίνει χλιαρό. Στον πάγκο εργασίας βάζουμε το αλεύρι με την ζάχαρη και το αλάτι και ανοίγουμε στο κέντρο ένα λάκκο. Ρίχνουμε τα αυγά και το γιαούρτι. Δουλεύοντας τα υλικά προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη. Τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε για λίγο.


Ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια μόνο με τον κιμά και τα αλατοπιπερώνουμε.
Τα ψήνουμε σε πλάκα ή σε αντικολλητικό τηγάνι και από τις δύο πλευρές. 


Καραμελώνουμε τα κρεμμύδια σε ένα τηγάνι και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τσιγαρίζουμε το μπέικον.
Παίρνουμε λίγη ζύμη και την ανοίγουμε σε χοντρό μικρό φύλλο. Βάζουμε μέσα το ψημένο μπιφτέκι, μπέικον, τυρί κρέμα και μερικά καραμελωμένα κρεμμύδια, 


κλείνουμε την ζύμη και την κάνουμε μπαλάκι. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι 


ή εναλλακτικά ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό.



Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: