Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Κέικ με παγωτό γέμιση φουντούκια καλυμμένο με σοκολάτα


Υλικά
1 κέικ φόρμα έτοιμο
Για το παγωτό
1 φλιτζάνι βούτυρο
½ φλιτζάνι γάλα
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1 σοκολάτα κουβερτούρα
Για την γέμιση
1 φλιτζάνι φουντούκια καθαρισμένα
1 φλιτζάνι κρέμα καραμέλα
Για επικάλυψη
2 σοκολάτες κουβερτούρα
1 φλιτζάνι βούτυρο


Εκτέλεση
Από το κέικ αφαιρούμε το επάνω κομμάτι και το άλλο το κόβουμε κάθετα στο πλάι. Κάνουμε δύο παραλληλόγραμμα σαν βάση. Τα τοποθετούμε κατά μήκος το ένα δίπλα στο άλλο σε μια βάση πιατέλα.





Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, το γάλα και την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε την μία σοκολάτα λιωμένη σε μπέν μαρί και ανακατεύουμε.


Αλείφουμε όλη την κρέμα επάνω από το κέικ και αφήνουμε ένα κενό στο κέντρο του και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.



Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την καραμέλα και τα φουντούκια. Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και γεμίζουμε το κενό με το μείγμα φουντούκια καραμέλα. Βάζουμε πάλι στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά.


Σε μπέν μαρί λιώνουμε τις 2 σοκολάτες με το βούτυρο για την επικάλυψη. Αφήνουμε 2 λεπτά να κρυώσει και βγάζουμε πάλι το γλυκό από το ψυγείο.


Περιχύουμε το γλυκό με την λιωμένη σοκολάτα και την απλώνουμε να καλύψει όλο το γλυκό. Βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά και είναι έτοιμο για απόλαυση.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα


Δεν υπάρχουν σχόλια: