Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Πεϊνιρλί με ζύμη τυριού γεμισμένο με τυριά και αυγό


Υλικά
Για την ζύμη
250 γραμ. βούτυρο (μαλακό)
200 γραμ. τυρί κρέμα
500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλάκια γλυκού αλάτι
Για την γέμιση
1 φλιτζάνι τυρί κρέμα
1 φλιτζάνι τυρί φέτα τριμμένη
1 φλιτζάνια μοτσαρέλα
3 αυγά + 1 χτυπημένο για επάλειψη
1 κουταλιά σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για την ζύμη, και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη.
Την τυλίγουμε σε σελοφάν και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 ωρίτσα.
Κόβουμε την ζύμη μας σε τρία κομμάτια και ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμη σε ένα παραλληλόγραμμο. Γυρνάμε τις πλευρές μέχρι να γίνει μια βαρκούλα. 


Βάζουμε τα πεϊνιρλί μας σε ένα ταψί με λαδόκολλα και γεμίζουμε μέσα με τα τυριά. Βάζουμε το ταψί μας στον φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 12 λεπτά. βγάζουμε από τον φούρνο και σπάμε στο κέντρο από ένα αυγό. 


Αλείφουμε γύρο με το αυγό και ξαναβάζουμε στον φούρνο για άλλα 3 λεπτά. όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο πασπαλίζουμε με άνηθο και με ένα πιρούνι σπάμε και ανακατεύουμε τον κρόκο με τα τυριά. 


Κόβουμε ζύμη από γύρο βουτάμε στα τυρί με το αυγό και το απολαμβάνουμε.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: