Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Πίτα ρολό με κοτόπουλο, τυρί και μπέικον


Υλικά
4 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα ή σνίτσελ κοτόπουλου
Από 1 κουταλιά γλυκού αλάτι, μια πιπέρι
1 κουταλιά γλυκού σκόρδο σκόνη
2 κουταλιές γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
12 φέτες τυρί για τοστ
12 φέτες μπέικον στρογγυλό ζαμπόν
1 πακέτο (2 φύλλα) σφολιάτα
2 αυγά χτυπημένα
½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση
 Βάζουμε τα στήθη κοτόπουλο σε ένα μπολ και τα πασπαλίζουμε με αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και το κρεμμύδι σκόνη. τα ανακατεύουμε να πάνε τα μπαχαρικά παντού. 


Βάζουμε το κάθε στήθος ανάμεσα σε μεμβράνη και τον πλάστη τα χτυπάμε να ανοίξουν σαν σνίτσελ. (αν έχετε σνίτσελ δεν κάνετε αυτό τη σημείο).


Βάζουμε σε κάθε σνίτσελ πάνω σε μεμβράνη και μέσα από 3 φέτες τυρί και 3 φέτες μπέικον και τυλίγουμε σε ρολό. 


Το τυλίγουμε σε μεμβράνη καλά και το βάζουμε στην κατάψυξη για 15 λεπτά.



Παίρνουμε κάθε φύλλο σφολιάτας και το κόβουμε στην μέση. Σε κάθε κομμάτι σφολιάτα αλείφουμε μουστάρδα και βάζουμε από ένα ρολό κοτόπουλο και το τυλίγουμε μέσα στην ζύμη.


Βάζουμε τα πιτάκια ρολά σε ένα ταψί και τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό.


Με ένα πιρούνι κάνουμε στην επιφάνια της ζύμης γραμμές χαρακιές, 


πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και ψήνουμε στον φούρνο για 35 λεπτά στους 200 βαθμούς.


Βγάζουμε από τον φούρνο και τα σερβίρουμε με σαλάτα.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: