Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Σάλτσα μυρωδικών για βραστές πατάτες και λαχανικά


Η πράσινη σάλτσα θα πρέπει πάντα να σερβίρεται με τουλάχιστον 7 βότανα.

Υλικά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
50 γραμ. μαϊντανό
50 γραμ. φρέσκα κρεμμυδάκια
50 γραμ. φρέσκο θυμάρι
50 γραμ. φρέσκια ρίγανη
1 κουταλιά σούπας άνηθο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
10 Αυγά βρασμένα
3 κουταλιές σούπας Μουστάρδα μέτρια
Αλάτι και Πιπέρι λευκό
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη

3 κουταλιές σούπας λάδι
1 κουταλιά σούπας Λευκό ξύδι από κρασί

Εκτέλεση
Βάλτε το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας και ανακατέψτε απαλά. Ανακατέψτε το πιπέρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, το λάδι και το ξύδι (ανάλογα με το πώς αρέσει στη γεύση σας).
Πλύνετε όλα τα βότανα σε κρύο νερό. Αποστραγγίστε και στεγνώστε με χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια, τα βότανα κόβονται με ένα μαχαίρι ή ενδεχομένως με ψαλίδι, δεν πρέπει να συνθλίβονται ποτέ με ένα μπλέντερ ή μούλτι. Αυτό θα χαλάσει τις φυτικές ίνες, και ο χυμός τους θα χαλάσει και η γεύση δεν θα είναι ίδια.
Προσθέστε τα κομμένα βότανα στο αναμεμειγμένο γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε με το ξύλινο κουτάλι - μην χρησιμοποιείτε μίξερ.
Αφαιρέστε τη φλούδα από τα αυγά που έχουν βραστεί. Χρησιμοποιώντας έναν μαχαίρι κόψτε τα αυγά σε μικρούς κύβους με κρόκους αυγών και προσθέστε την πράσινη σάλτσα. Ανακατέψτε καλά τα αυγά με το ξύλινο κουτάλι μέχρι να διαλυθούν οι μικρές κύβοι αυγού και να δώσουν στη σάλτσα ένα ελαφρώς κιτρινωπό χρώμα.
Η σάλτσα έχει προετοιμαστεί σωστά όταν είναι ελαφρώς κιτρινωπή και όχι πρασινωπή.
Η γεύση των βοτάνων να αναπτυχθεί σωστά πριν από την κατανάλωση, θα πρέπει να κρατήσετε την πράσινη σάλτσα σκεπασμένη για αρκετές ώρες στο ψυγείο.
Ως επιτραπέζιο πιάτο σερβίρονται με βραστές πατάτες ή βραστά λαχανικά.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: