Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Κροκέτες κοτόπουλου γεμιστοί με τυρί


Υλικά
1 κιλό κιμά κοτόπουλο ή γαλοπούλας
1κουταλιά σούπας ρίγανη
1 αυγό
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά ή ξερό ψωμί
Αλάτι και πιπέρι
1 φλιτζάνι τριμμένα Κορν φλέικς
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
300 γραμ κεφαλίσιο τυρί σε κυβάκια

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, την ρίγανη, το αυγό, το 1 φλιτζάνι φρυγανιά (συνιστάτε τριμμένο ξερό ψωμί), αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι να ενωθούν. 


Παίρνουμε μια κουταλιά σούπας από το υλικό και το πλάθουμε σε ένα πιτάκι. Βάζουμε στο κέντρο ένα κύβο τυρί και κλίνουμε σε μπαλάκι.


Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα κορν φλέικ με την τριμμένη φρυγανιά, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Περνάμε κάθε μπαλάκι (κροκέτα) από το μείγμα κορν φλέικς φρυγανιάς να κολλήσει καλά 


και τα τηγανίζουμε ή τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.


Σερβίρουμε με πικάντικη σάλτσα ντομάτας ή τα βάζουμε και στο σάντουιτς μας.



Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: