Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Καλαμάρια γεμιστά με σάλτσα

Υλικά
2 καλαμάρια μεγάλα ή θράψαλα
½ φλιτζάνι ρύζι
1/3 φλιτζάνι βασιλικό
½ φλιτζάνι παρμεζάνα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
Για την σάλτσα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρο
2 κλαδάκια δενδρολίβανο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια χοντροκομμένη ντομάτα
Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμάρια χωρίς να κόψουμε την κουκούλα. Παίρνουμε τα πλοκάμια και τα χοντροκόβουμε.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ρύζι, τα πλοκάμια, τον βασιλικό ψιλοκομμένο, την παρμεζάνα το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τα καλαμάρια 


και βάζουμε και από μία κουταλιά σούπας νερό. Κλείνουμε την τρύπα με οδοντογλυφίδες.


Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, μία σκελίδα σκόρδο ολόκληρη, το δενδρολίβανο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για λίγο. Προσθέτουμε την ντομάτα, 1 φλιτζάνι νερό, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να πάρει μια βράση. 
Βάζουμε τα καλαμάρια στην σάλτσα σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουν για 40 λεπτά.


Βγάζουμε τα καλαμάρια και τα κόβουμε σε φέτες. 



Τα σερβίρουμε κομμένα με την σάλτσα από πάνω.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: