Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Μπιφτέκι με τυρί σε ροδέλα κρεμμυδιού


Υλικά
½ κιλό κιμά
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδο
1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 αυγά
1 φλιτζάνι αλεύρι
2 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά
100 γραμ. κεφαλίσιο τυρί σε κύβους


Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το σκόρδο, την ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε να ενωθούν τα υλικά.


Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε μεγάλες ροδέλες. 


Ανοίγουμε να ξεχωρίσουν οι ροδέλες. 


Παίρνουμε λίγο κιμά και γεμίζουμε κάθε ροδέλα κρεμμυδιού μέχρι την μέση. 


Βάζουμε ένα κύβο τυρί και σκεπάζουμε πάλι με κιμά στο ύψος του κρεμμυδιού.
Περνάμε κάθε κρεμμύδι με κιμά από το αλεύρι και μετά από το αυγό χτυπημένο, μετά από την φρυγανιά και πάλι αυγό και πάλι φρυγανιά. 


Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι μέχρι να πάρει χρώμα και βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξει το λάδι. Σερβίρουμε με σάλτσα της αρεσκείας μας.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: