Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Ζύμη για Κρέπες μήλου


Υλικά
250 γραμ. αλεύρι
1 κουτάκι σόδα
250 ml γάλα
500 γραμ. μήλα
2 αυγά
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2  κουταλάκι γλυκού κανέλα
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
χυμό λεμονιού


Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη σε ένα μπολ, σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε μαζί με τα αυγά, το γάλα και τη σόδα. Ενώστε τα δύο μείγματα και στη συνέχεια αφήστε  περίπου 15 λεπτά να φουσκώσει.
Εν τω μεταξύ, καθαρίστε τα μήλα, τρίψτε τα στον ψιλό τρίφτη. Βάλτε τα μήλα σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε με κανέλα (ανακατέψτε τα καλύτερα με λίγο χυμό λεμονιού, έτσι ώστε τα μήλα να μην μαυρίσουν).
Μετά τα 15 λεπτά που αφήσαμε τον χυλό τηγανιτών αφέθηκε να ξεκουραστούν ανακατεύουμε σε αυτόν τα τριμμένα μήλα προσεκτικά να μην ξεφουσκώσει ο χυλός μας.
Ζεστάνετε ένα τηγάνι, και σε μέτρια φωτιά ψήνουμε τις κρέπες μας μέχρι η κάτω πλευρά να ροδίσει και γυρνάμε.
Ιδιαίτερα νόστιμες είναι οι τηγανίτες με κανέλα και ζάχαρη που πασπαλίζονται στο μήλο.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: