Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Μπιφτέκια λαχανικών με κάρυ

Υλικά
Για τα μπιφτέκια
400 γραμ. ρεβίθια βρασμένα
1 κονσέρβα καλαμπόκι
1 καρότο χοντροτριμμένο
1 κρεμμύδι τριμμένο χοντροτριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό ρίγανη
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
Λίγο τσιλι σκόνη
1 αυγό

Λίγη φρυγανιά για το μείγμα και για το πανάρισμα
Λίγο λάδι
Για την Σάλτσα με κάρυ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
1 κουταλιά γλυκού κάρυ
6-7 κουταλιές σούπας ζωμό λαχανικών
2 γεμάτες κουταλιές σούπας βούτυρο
2 γεμάτες κουταλιές σούπας αλεύρι
2 φλιτζάνια τσαγιού ζωμό λαχανικών
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
αλάτι και πιπέρι λευκό.

Εκτέλεση
Περνάμε τα ρεβίθια, και το καλαμπόκι από το μπλέντερ να κοπούν αλλά να μην λιώσουν.
Σε ένα μπολ βάζουμε το καλαμπόκι, τα ρεβίθια, καρότο, φρυγανιά, κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μυρωδικά. Τα υλικά να μην έχουν πολτοποιηθεί πολύ. Προσθέτουμε το αυγό και ζυμώνουμε.
Το μείγμα μας δεν πρέπει να είναι πάρα πολύ αλεσμένο, αλλά τα λαχανικά μας να είναι ευδιάκριτα. Αν είναι αραιό το μείγμα, προσθέτουμε μέσα και λίγη φρυγανιά.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα και μετά πλάθουμε τα μπιφτέκια μεγάλα που τα τυλίγουμε σε φρυγανιά.
Τα ψήνουμε στο λαδωμένο ταψί στο φούρνο, στους 200 βαθμούς περίπου 30 λεπτά ανάλογα το φούρνο στον αέρα ή τα τηγανίζουμε.


Σοτάρουμε το κρεμμύδι με μια κουταλιά βούτυρο, μέχρι να μαραθεί και προσθέτουμε το κάρυ. Τα ανακατεύουμε μαζί για 2 λεπτά και ρίχνουμε 6-7 κουταλιές ζωμό λαχανικών. Ανακατεύουμε και μόλις βράσει βγάζουμε από τη φωτιά. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε το μείγμα και ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών. 
Όταν η σάλτσα πήξει τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα κρεμμυδιού, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.


Βάζουμε τα μπιφτέκια μας στην σάλτσα και αφήνουμε στην φωτιά για 3 λεπτά. σερβίρουμε με ρύζι.



Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: