Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Αλμυρά μπισκότα με ζύμη κουρού

Υλικά
500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γραμ. βούτυρο ή μαργαρίνη μαλακή
200 γραμ. γιαούρτι πλήρες
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
Για επικάλυψη
3 κουταλιές σούπας νισεστέ
1 αυγό χτυπημένο
Ρίγανη, Θυμάρι, Τριμμένη γραβιέρα, Παπαρουνόσπορο, μπούκοβο

Εκτέλεση
Ξεκινάμε την ζύμη κουρού βάζοντας πρώτα το αλεύρι σε μπολ. Κάνουμε λακκούβα, προσθέτουμε όλα τα υλικά και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε στο κέντρο, παίρνοντας λίγο-λίγο το αλεύρι.
Αφού ενωθούν σε ζύμη τα υλικά και καθαρίσουν τα τοιχώματα του μπολ, βγάζουμε τη ζύμη στον πάγκο που έχουμε πασπαλίσει με λίγο νισεστέ Ζυμώνουμε την ζύμη μας. Η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια. Πρέπει να είναι εύπλαστη και αφράτη.




Τυλίγουμε την ζύμη σε μεμβράνη. Την τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά, ώστε να παγώσει καλά το βούτυρο να ξεκουραστεί η ζύμη και να μπορούμε να ανοίξουμε το φύλλο.


Κόβουμε την ζύμη σε τόσα κομμάτια όσα τα διαφορετικά είδη που θέλουμε να κάνουμε. Ανοίγουμε σε αλευρωμένη με νισεστέ επιφάνεια τα φύλλα με χοντρό πλάστη. 



Πασπαλίζουμε στο καθένα ότι θέλουμε και με τον πλάση πατάμε να κολλήσουν καλά. 




Κόβουμε με την ρόδα για πίτσα ή με κουπ πάτ σε μπισκότα αλείφουμε με το αυγό χτυπημένο με λίγο νερό και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.




Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: